Recepten

Twentsch Kuiernat Tiramisu

Ingrediënten:
1 pak lange vingers
2-3 kopjes espresso
4 eierdooiers
75 gram poedersuiker
500 gram mascarpone
2 el cacaopoeder
Twensch Kuiernat

 

Bereidingswijze:
Zet 2 a 3 kopjes sterke espresso en giet deze over in een diep bord of schaal. Klop de 4 eierdooiers met de suiker en Twentsch Kuiernat (naar smaak) schuimig tot een mooie crème. Klop lepel voor lepel de mascarpone er doorheen. Voeg drie eetlepels Twentsch Kuiernat aan de afgekoelde koffie toe. Bekleed de bodem van de schaal met de helft van de lange vingers, nadat je ze hebt gedoopt in in het koffiemengsel. Let op dat je ze niet te lang in het mengsel doopt, de lang vingers mogen niet te slap worden. Bedek de laag lange vingers met de helft van het mascarpone mengsel. Herhaal de procedure, dus weer een laag in koffie gedrenkte vingers, gevolgd door een mascarpone laag. Laat de tiramisu minstens 4 uur in de koelkast opstijven. Een nacht in de koelkast dan trekt de smaak helemaal goed in. Vlak voor het opdienen garneer de tiramisu met cacaopoeder. 

Eetsmakelijk!